Brukshundtrening

Hunden får bruke sine medfødte sanser!

Alle hunder har godt av å få mentalstimulering. 262

 

Litt om dei forskjellige bruksøvelsane:

Spor – Hunden følger ferten som ein person setter frå seg i bakken, når denne har gått ut eit spor. Den skal også finne gjenstandar som er gjemt i sporet. Hunden blir ført i line.

Feltsøk – Her skal hunden søke fritt på avgrensa område og finne gjenstandar som er gjemt. Den bruker vind og trekk for å lokalisere gjenstandane. Deretter plukkar den dei opp og apporterer dei til hundefører.

Rundering – Hunden bruker også her overvær for å søke. I rundering søker vi over eit større område og leiter etter mennesker. Hunden er løs og søker i eit fast mønster som vi lærer den. Den kan melde om funn på en av to måter. Enten kan den sitte ute hos personen  den har funnet og halse til fører kommer. Eller den kan ha et bringkobbel rundt halsen, som den tar i munnen når den har gjort funn og apporterer dette inn til fører. Deretter viser den hundefører kvar figuranten er.

Dette er øvelser som inngår i diverse kokurranseformer, men sjølv om ein ikkje ønsker å konkurrere, er det uansett ein veldig fin måte å aktivisere hunden sin på.

Regelverk for brukshundprøver (NBF) finner du her

Vi arrangerer ingen faste treninger – har du spørsmål kontakt Frode eller Katrin.

Kontaktperson:

Frode Fuglestrand – tlf. 905 93 759 – [email protected]

Katrin Bøyum – tlf. 957 78 787 – [email protected]